Auto Airco

Veilig rijden – ontspannen aankomen!

Auto-airconditioners zijn het hele jaar door een weldaad voor bestuurder en passagier. Deze wetenschap en de interessante aanbiedingen van autofabrikanten hebben het aantal auto’s uitgerust met een aircosysteem de afgelopen jaren spectaculair doen stijgen. Inmiddels besluit ook 60% van de kopers van een bedrijfsvoertuig voor een aircosysteem aan boord. Prima, want airco is niet alleen comfortabel maar biedt ook een wezenlijke bijdrage aan het verminderen van ongeval risico’s

Bij een binnentemperatuur van 40 ºC houdt niemand het hoofd koel … Ook de sfeer wordt er niet beter op als uw partner u erop wijst dat u voor de 3de keer een verkeerde afslag heeft genomen.
Achter het stuur het hoofd koel houden: dankzij airco geen probleem! Heerlijk ontspannen en geconcentreerd rijden en ja dat ook, in alle rust de aanwijzingen van uw partner opvolgen.
Airco onderhoud

Uw auto Airco-systeem verliest elk jaar ongeveer 8% van zijn koudemiddel vloeistof.

auto airco systeem
Zolang de airco werkt, gaat alles goed. Zo denkt de trotse bezitter, die ervan uitgaat, dat het systeem onderhoudsvrij is. Tenslotte wordt in de onderhouds-voorschriften van de fabrikant nauwelijks gerept over airco controle. Een aanzienlijke tekortkoming, want aircosystemen kunnen op basis van hun constructie geen hermetisch gesloten systemen zijn. Een onopgemerkt, maar uiteindelijk behoorlijk koudemiddelverlies is het gevolg.

Studieresultaat: jaarlijks tot 8,2% minder koudemiddel
Een autoairco verliest per jaar gemiddeld zo’n 86 gram koudemiddel – toch altijd nog een 8,2% van de totale vulhoeveelheid. Deze cijfers komen van de “Eco-recherche” van het Frankfurter Büro für Umweltforschung und Beratung GmbH, die deze onderzoeken in opdracht van het Ministerie van Milieu uitvoerde.

Waar zich de “zwakke plekken” van een airco bevinden, wordt getoond in de bovenstaande afbeelding. Als het vulmiddel in uw airco systeem onder een bepaalde niveau zakt kan dat aanzienlijke schade tot gevolg hebben. Het hart van de Airco, de compressor wordt dan onvoldoende gesmeerd en gaat kapot. Kostenplaatje reparatie vijfhonderd euro of meer!

Jaarlijks onderhoud met als gevolg minimale kosten en optimaal koelen
Om koudemiddelverlies en daarmee gevolgschade te minimaliseren, bestaat een heel eenvoudige oplossing: regelmatig onderhoud in onze professionele werkplaats. Want wie nu een beetje investeert bespaart later veel kosten

Elk voertuig met airco moet minstens één keer per jaar voor een controle naar de gespecialiseerde aircowerkplaats. Al is het alleen maar om het meest aan slijtage onderhevige onderdeel – de filterdroger – te controleren. Deze onttrekt aan het circulerende koudemiddel vocht en materiaalresidu. Zijn levensduur is, zoals van een motoroliefilter, beperkt. De beste tijd voor een airco controle is het vroege voorjaar – voordat het echt warm wordt.

Het optimale controle c.q. service pakket voor uw airco ziet er als volgt uit:

Elke 12 maanden:
Functietesten
• Waarden van de hoge- en lage druk
• Uitblaastemperatuur van de midden roosters In- en uitschakelpunt van de compressor
• Condensorblower Luchtverdeling en recirculatiesysteem
Zichtcontroles
Staat van de aandrijfriem(-en)
Vervuiling van of beschadiging aan de condensor
Lekdetectie met het WAECO UV-lekzoeksysteem

Elke 24 maanden
• Filterdroger vervangen
• Koudemiddel R134a afzuigen en recyclen
• Opnieuw vullen met juiste hoeveelheid koudemiddel en olie Airco
airco autoWij zijn door de aircospecialist WAECO gekenmerkt als geautoriseerde bedrijf.
Dit betekent dat een medewerker heeft deelgenomen aan een uitgebreide cursus voor onderhoud en service aan autoairconditioners en zowel theoretisch als praktisch zeer goed onderlegd is. Onze professionele werkplaats wordt met voorrang beleverd en heeft permanent toegang tot de laatste technische informatie. U als klant bent dan altijd verzekerd van professionele en vakkundig hulp en dat wij in staat zijn om elk aircoprobleem snel en voordelig voor u oplossen!

Voor nadere vragen en/of een afspraak voor een aircoservice beurt kunt u altijd contact met ons opnemen.
Ten slotte willen wij nog opmerken dat een airco in uw auto niet alle hitte problemen voor U kan oplossen, mocht u dat al willen.