• <font color="cd9c75">Onderhoud en Reparatie's</font>
  • <font color="cd9c75">Onderhoud en Reparatie's</font>

Onderhoud & Reparatie

Een van de belangrijkste diensten binnen ons dienstenpakket is onderhoud en reparatie van uw auto.
Het is ook in die volgorde dat we het liefste werken want hoe beter het onderhoud des te minder reparaties.

Soms vragen ze ons wel eens voor welke producten dit geldt? Wij antwoorden dan vaak wel gekscherend met: “Als het maar naar benzine of diesel stinkt”. Doordat wij bewust niet merk gebonden zijn, kunnen en willen we alle automerken onderhouden en repareren. Dit stelt vanzelfsprekend hogere eisen aan het kennisniveau de monteurs omdat elk merk nu één keer zijn speciale eigenschappen heeft. Wij gebruiken uitsluitend kwaliteitsonderdelen met garantie voor het onderhoud en de reparaties. Natuurlijk werken wij volgens de BOVAG regels en op alle onderhoudsbeurten en reparaties geven wij 3 maanden volledige garantie. Auto Reparatie

U kunt ook voor bepaalde diensten gebruik maken van onze klaar terwijl u wacht (met een kopje koffie) service. Deze service is alleen van toepassing op bepaalde werkzaamheden zoals het vervangen van één band of meerder banden, de vervanging van een uitlaat of het plaatsen van een nieuwe accu. Ook geldt het voor de vertrouwde controle en verversing van de olie en de koelvloeistof. Een en ander alleen na voorafgemaakte afspraak.

Voor alle onderhoudsbeurten en reparaties geldt dat u vooraf een bindende prijsopgave krijgt. Indien zich een onverwachte situatie voordoet die van invloed is op de afgesproken prijs (hoger) nemen wij altijd eerst contact met u op. U weet bij ons altijd waaraan u toe bent.

Onderhoud algemeen:
Kent u ook dat gevoel dat uw auto nét iets lekkerder rijdt als hij net een onderhoudsbeurt heeft gehad? Alles is dan weer picobello afgesteld. Hierdoor verbruikt de auto minder brandstof en is de uitstoot van schadelijke stoffen zo beperkt mogelijk. We kunnen gerust stellen dat een regelmatig door ons onderhouden auto een bijdrage levert aan een beter milieu. Mede omdat wij een bij BOVAG aangesloten bedrijf zijn mag u daar zeker op rekenen. Immers, deze bedrijven moeten zelf ook voldoen aan alle wettelijke- en milieueisen. Dit is zelfs een onderdeel van de lidmaatschapseisen. motor revisie

Een ander zeer belangrijk argument om uw auto regelmatig te laten onderhouden is uw veiligheid. Een goed onderhouden auto is ook bij extreme weersomstandigheden veilig en betrouwbaar en levert daarom een bijdrage aan uw eigen en aan de algemene verkeersveiligheid.

autobanden

Tenslotte moet ook elke auto die ouder is dan 3 jaar voor de verplichte APK keuring. De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter verhoging van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die – beladen – niet zwaarder is dan 3.500 kg, jaarlijks laten keuren. Tenminste, als de auto drie jaar of ouder is. De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en periodiek onderhoud van uw auto is dus van groot belang.

Zelf een aantal dingen van uw auto in de gaten houden!
Bepaalde zaken aan de auto kunt echter u prima zelf in de gaten houden en onderhouden. Dit is zelfs te zeerste aan te raden. Een goede bandenspanning bijvoorbeeld zorgt dat u minder brandstof verbruikt. Door regelmatige controle van uw banden en het op spanning houden van uw banden bespaart u al snel één tot twee volle tanks per jaar. Dat kan oplopen tot wel zo’n euro 115,– per jaar. Een goede bandenspanning is dus gunstig voor het milieu en uw portemonnee. Het bandenspanning verlies van autobanden bedraagt gemiddeld ongeveer 0,1 bar per maand. Na een jaar is er dus sprake van ongeveer 1,2 bar luchtverlies. Het is daarom zaak minimaal een keer per maand de bandenspanning te controleren. Niet alleen het brandstofverbruik vermindert; ook de levensduur van de banden wordt daardoor positief beïnvloed. U kunt de spanning aanhouden die de fabrikant aanbeveelt voor een volgeladen auto op langere ritten.

Ook is het verstandig maandelijks of iedere 1000 km het peil te controleren van de olie, koelvloeistof, ruitensproeiervloeistof en antivries.

Gaat u met de auto op vakantie?
Elke keer als we de contactsleutel van de auto omdraaien vinden we het de normaalste zaak van de wereld dat de motor zonder morren aanslaat. Vervolgens rijden we ermee naar ons werk, naar de supermarkt of… naar ons vakantie-adres. Al ligt dat niet dertig of zestig kilometer van ons huis, maar misschien wel een slordige 1200 km. Die ook nog eens vol beladen en misschien zelfs wel met een aanhanger worden afgelegd onder bepaald geen autovriendelijke omstandigheden. De auto die dagelijks trouw het woon-werk vervoer voor zijn rekening neemt is niet per definitie ook toegerust om de zware vakantierit tot een goed einde te brengen. Dan worden er immers veel zwaardere eisen gesteld aan de techniek. Daarom is de zomer- of vakantiebeurt zo’n slecht idee nog niet. Maak hiervoor tijdig een afspraak met ons. Voorkomen is beter dan genezen. Een lekker- en veilig rijdende auto draagt ook weer bij aan uw vakantiegevoel.